S'ha produït un error en aquest gadget

dimecres, 31 de juliol de 2013

DIS-ME REÏNA, no reina...

jaumeoller.blogspot.com.es
Si m'estimes, digues-ho al vidre de la finestra. Que s'enteli perquè el teu cor encara ensopega amb les cendres calentes de la foguera on cremem, a les nits, les paraules que ensinistrem de dia. Si m'estimes, posa l'alè clar damunt de la lleixa, que la llar de foc sigui congruent pel lloc i la funció que li correspon. Si dius que el teu/meu cor et/em pertany, sigues valent per encarar-te al personatge del mirall, als matins, que els defectes també m'escauen, com el serrell llarg i aquella faldilla que no serà motiu de cap quadre realista. Si et vénen llàgrimes als ulls quan penses en tot això, eixuga-te-les. L'amor consisteix en alegrar-se d'estar viu i de que l'altre també n'estigui. Jo sóc valenta: he fet tot el que he esmentat a dalt, molts cops. Per tantes coses, agraeixo que m'estimin. Sense merenga, sense ama(r)gar-se, sense retrets. No sóc reina de res, només REÏNA, substància que lliga l'arbre a la terra i a l'escorça, o CÀNTIR, recipient fet de fang, humil i simple, que reté l'aigua fresca sense necessitat de nevera...

diumenge, 28 de juliol de 2013

SOUL FOOD TO GO

Si la posen en un lloc públic, me posaré a ballar... Algú me vol de parella? Des que tenia 15 anys que m'agrada. La relaciono amb l'estiu, la calor i amb ser feliç, perquè sempre me posa de bon humor. I a vosaltres, quina cançó us alegra el dia?PD. Ells són els esplèndids "Manhattan Transfer". Aquesta cançó pertany al seu disc "Brasil", editat el 1987 per Atlantic Records. Trobareu més informació AQUÍ.

dissabte, 27 de juliol de 2013

FEELING GOOD...

Treure's la roba, sense mandra, sense càmera ràpida, sense perdre de vista els que ens miren. Deixar-la ben plegada vora la bossa. Assegurar-se de cada moviment, de cada porus obert per cada pestanya tibent. Posar-se bé el banyador, amb innocència, vora les natges. Deixar les ulleres. Entrar a la piscina. Fer-se el mort i deixar que l'aigua acaroni cada plec de mi. Pensar-te intensament, molla. Tot estil de natació esdevé congruent. Bóts de salvació de lycra vénen a rescatar-me. Si no hi ets tu a dins, passeu de llarg.

dimecres, 24 de juliol de 2013

SOMIAR DESPERTA, PRESA 2

La Renfe ens hauria de fer un monument per permetre que molts i moltes vulguin un vagó per ells solets a l'estiu, en estacions sense fantasmes, per a gaudir de la companyia.... Mentre no passa, la lletra del senyor Phil Collins ens transporta a un crescendo memorable... tanqueu els ulls, somieu... és gratis... ( La Cantireta prefereix un altre partenaire, lo Tom Cruise no me fa gaire lo pes...)

PD. La pel·lícula és "Risky Business", i la senyora despampanant se diu Rebecca de Mornay. 

dimarts, 23 de juliol de 2013

AMOR, Pat Boran

Un poema deliciós per a unes persones encantadores: "Love", del Pat Boran, del seu llibre "Familiar Things", Dedalus Press, 1993. (pàgina 71) GRÀCIES....!

1

Res no té sentit
excepte l'amor
en l'espai on l'espai hauria de ser
i tot el que d'ell s'espera.

2

Res correcte
en el cor de les coses,
el cos de les coses,
rondant en la pluja.

3

Amor: el rellotger
dorm, la seva invenció
volta lliure pel món.

Traducció de l'anglès de Montserrat Aloy i Roca.

diumenge, 21 de juliol de 2013

TUIT...piu...pioc?

Aquesta és una mostra de lo que dóna de sí la Cantireta en el proceloso mundo (?) del tuiteig, tuteig, voseo, tuteo, etc.

! L'energia de 2 cossos besant-se a l'estiu en un cotxe pot encendre, al menys, una foguera a 0'5 km de distància.

!! Hi ha ulls verds que no encomanen enveja.

!!! Només quan llampega veig el teu rostre fuetejar-me intensament.

!!!! Els únics que no piulen amb gràcia són els corbs, amb el permís de l'Edgar Allan Poe.

!!+!!! El cotxe és un microcosmos amb possibilitats infinites per al Big-bang.

!!!+!!! No vull ser famosa. Em conformo amb ser mossa, bona mossa.

!!!+!!+!!   T'escric tuits breus per a fer-ho llargament sobre la teva pell, quan no siguis virtual.

dilluns, 15 de juliol de 2013

BALLO TANGOS

un tango entre ulls

Pel costum de respirar deu ser que ens evadim... en aquest oxigen domèstic que se'ns suposa tan dòcil. I el fet de tenir-nos al davant ens fa fitar la taula, per foradar-la amb l'ànsia. Pel costum de saber-nos el color dels ulls, no cal mirar-los en el ponent de la tarda. I el fet de la pell al descobert, sempre evident, no la desitgem més prop, pel costum de l'estiu exacte en les seves conseqüències. Pel costum de saber-te gairebé tots els topants més esmussats, no em plauen menys, ans al contrari... pel fet de ser teus, voldria que me'ls deixessis dibuixar, resoldre, finir... Ballo tangos amb els teus dits, pel costum de tocar-te.

I don't wanna lose you by Tina Tuner on Grooveshark

dimarts, 9 de juliol de 2013

AFERRAR-SE


La pedra es fa sorra. Els cèrcols més tossuts cauran com les pestanyes caduques en els ulls sense vida. Les torratxes, als nostres peus; els ulls vigilants dormen sense recança de tenir-nos pintats als balcons. Ens podríem fer de ferro, com escarpes els braços que ens emmotllen l'un en l'altre. Aquest aire que no és de sucre ens venta. No sé dir-te res que valgui la pena. M'agafes la cara entre les mans i em fas un altre petó. Si no m'abraces ara, sortiré volant... 

This Isn't Everything You Are by Snow Patrol on Grooveshark

dissabte, 6 de juliol de 2013

MESSAGGIO NO GAIRE URGENTE

 GE Building, Lunch atop a Skyscraper, 1932

Li enviem un messaggio quella ragazza?... Sí, home, la de la faldilla nera... Tardarà en arribare... la velocittà del vento, la direcció, tu que ets guenyo é io que escriuré en italinglish...Sí, home, fot-me ara la pasta alla arrabbiata al paper... No, que està staccato... i quina mania amb cantar-me òpera cada cop que te demano que me facis cas!.... qualsevol dia tindrem una afonia... i no podrem tornar a casa... i ara, què hi poses al messaggio? ....Apa, que poètic!... Ai, Kurt.... tu faràs fortuna...tot i que en alemany no hi pleguem nothing... keine worten, es diu, vaja...ai...ai...aquella ragazza és un ragazzo...merda, merda... no.... ai, i allò no és la funda d'un violí... ostimeta.... Giuseppe, il tuo fratello... ha posato la gamba.... que si vull gamberetti?... Mira, Giuseppe, la tua mamma està bonissima, però io non voglio sare il tuo cugnato, eh?... ah... mi pensava que no m'hi capiva... sí, sí... io, que me fai l'orni...cosa è un orni?... é un uccello de la Catalonia...dal mare...no, no, que me fotré de lloros... Loro, del Giuseppe?... què dius del lloro del Giuseppe?...no entenc ré, tu... Sí, Giuseppe, Re, dopo del Do... afino... lalalalalala...ascolto, ascolto...."Va pensiero..."

PS. perpetrato in catalano e italiano collaborazione als Relats Conjunts di cantireta, que no ascombrava l'escaletta ;D

dijous, 4 de juliol de 2013

ENCENGUI ELS LLUMS...

encès des d'AQUÍ

No hauria de patir tant, ni abans ni mentre. Aquell moviment d'oscil·lació a banda i banda, una mica groller, una mica excitant, és normal: a tots els el fan sentir, i se l'imaginen en recipients tous, agombolats per la música, en altres indrets menys lluminosos, menys concorreguts. Sospira. Tracció perfecta. Carrosseria també. Avui duia un escot generós, fos en negre. La ITV del cos, bé. Potser caldria treure una lleganya a la matrícula, podria ser d'honor en lloc d'excel·lent. Somriu. "M'agrades, nena." "Ja ho sabia, però m'agrada que m'ho diguis..."

Lost Without Each Other by Hanson on Grooveshark

dimarts, 2 de juliol de 2013

EL COS DEL TEXTHi ha regals voluptuosos. El buit oscil·lant entre els paràgrafs, els ulls encesos en els adjectius. Les mans que s'encanten en el cos del text... sigues cursiva, doblega't mentre el llavi ressegueix el contorn de les minúscules. I subratlla'm, perquè encara destaqui més entre la gent, que somien ser el penjoll del coll del qual surt aquesta gravetat. Tota jo, arrelada, et torna a la terra. I la majúscula, aquell "OH!" en veure'm, en negre sobre el blanc dels teus ulls, que representi la boca i l'esglaó per arribar-hi. Si vols, sigues l'enforcall entre pàgines. Acosta una flama al text. Ens cremarem. 

Paradise Circus by Massive Attack on Grooveshark